Sunday, October 30, 2005

Paluu arkeen

Venetsiasta tulon jälkeen tein elämäni pisimmän työviikon. Kyllä se siltä tuntuikin. Pitkä päivä ja neljä yötä puurrettiin. Sen jälkeen loma Suomessa tuntuikin entistä makoisammalta. Kävin pikaisesti Helsingissä ja lopun viikon makasin mökillä ruomana. Pääsin näkemään hennon ensilumenkin, vaikka kunnon myräkkä oli tullut vasta minun palattua tänne.

Nyt on taas helpompi työputki, kun ei tarvitse maksaa vapaita takaisin. Olen siirtynyt synnytyssaliin, ja kolmessa vuorossa olen saanut saldoksi yhden sektion ja kolme alatietä! Varsin uskomaton saavutus täkäläisittäin. Nyt olen vakuuttunut siitä, että edessä ei voi olla muuta kuin pitkä liuta sektioita. Tai sitten vuotajia ja vesimenneitä. Tänään vietän löhövapaata kotona verkkareissa. Kaupassa pitäisi käydä jos suinkin jaksaisi. Siinä riittää aivan tarpeeksi haastetta.

2 Comments:

Blogger Katja said...

Ihan uteliaisuuttani kysyn minkälaiset tilastot teilläpäin on? Katselin kotimaakunnan prosentteja Italiassa: 44,6% sektio, 45% alateitse episekt... äh, ei tule sana mieleen mutta tiedät mitä tarkoitan. Hiljaiseksi vetää, ja entä jos sittenkin lentäisin Suomeen synnyttämään?

8:55 pm  
Blogger Katilo said...

Hei vaan, Katja!

Sektioita meillä on vähän vajaat 40% mutta episiotomioita paljon vähemmän kuin Suomessa. Lähinnä niitä tehdään instumentaalisynnytysten yhteydessä kun vauvalla on kiire paremmille hapille tai pahan repeämisen riski on huomattavasti suurentunut.

Suurin kysymys on ehkä siinä, tuntuuko sinusta siltä, että voit luottaa paikalliseen synnyttämöön. Jos koko ajan tuntuu, että joutuu epäilemään toisten taitoja, on positiivinen synnytyskokemus kaukana. Asioita varmasti hoidetaan eri tavalla kuin kotomaassa, mutta aina kaikki ei ole huonompaan suuntaan. Ja voihan olla että vaikka miten hyvin hoidetaan, niin silti on jonkinlainen leikkausarpi vaivana jälkeenpäin. Pyydä vaikka, että voisit käydä juttelemassa paikallisen synnytyssalikätilön kanssa.

7:25 pm  

Post a Comment

<< Home