Tuesday, December 06, 2005

Glögiä ja kynttilöitä

Vietän itsenäisyyspäivää Lontoossa, vapaalla ja pikkuflunssassa. Sängyssä ei viitsi maata mutta oikein muutakaan ei jaksa. Olen sentään sytyttänyt kaksi kynttilää ikkunalle ja tarjoillut kämppikselle glögiä ruotsalaisella terästyksellä, Ikeasta ostettujen pipareitten kanssa. Ja avannut adventtikalenterista odotetun lippuluukun.

Haluatteko kuulla kasan kliseitä aiheesta Suomi ulkomailta katsottuna? (Oikeastaan en edes kysy keltään, kommentit kun tulevat vasta jälkikäteen, kun vahinko on jo sattunut. Bloggailun riemuja.)

Kaipokaipuun kohteita
  • Ruisleipä. Jaksoin paahtoleipää kaksi viikkoa, sen jälkeen olen jotenkin onnistunut pitämään huolen päivittäisestä ruisleipäannoksesta. Sama pätee pikakahviin ja kahviin.
  • Ulkotiloista eristetyt sisätilat. Ei kasva muratti sisään olohuoneen ikkunasta, ja ulkolämpötilan arvatakseen ei riitä se, että nousee peiton alta.
  • Suomenkieli. Vaikka kuinka sujuvasti puhuu vierasta kieltä, on se aina vieras.
  • Metsä. Vaikka puistot ovat upeita, ei ne kunnon umpiryteikköä voita.

Mutta siltikin. Jos vanhoihin merkkeihin on uskomista, niin kulttuurishokki palatessa saattaa olla suurempi kuin lähtiessä. Täälläkin on puolensa. Ainakin ihmiset ovat avarakatseisia, kun on pakko.

Viettäkäähän mukavaa Suomipäivää iltapukuja arvostellessa ;)

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Itsenäisyysjuhlat menivät ja puvut on katsastettu. Mikko Alatalon vaimon puku oli läpinäkyvä. Olisi ehkä sopinut paremmin hieman toisenlaiseen tilaisuuteen... Toni Halme onnistui vetämään päänsä täyteen boolia turvamiesten tarkkaillessa tilannetta. Eli kaikki sujui linnan juhlissa kuten ennenkin. Et varmaan menettänyt mitään, vaikka et päässyt mukaan katselemaan vuosittaista viihdeohjelmaa.

10:30 am  

Post a Comment

<< Home