Tuesday, June 21, 2005

Paineilijoita

Tanaan treenaan day assessment unitissa. Kotimaisittain tama vastaa jotain paivystyksen ja polin valilta. Tanne tulevat aidit korkean verenpaineen kanssa (niita on suurin osa), preop kaynnille ennen sektiota, tarjonnan tarkistukseen, tai liikehalytyksessa. Itse maternaty clinic vastaa lahinna neuvolaa, aidit eivat siella nae laakaria. Taallakaan ei rutiinisti nae, laakari taytyy erikseen kutsua paikalle. Laakarit ultraavat taas viela eri paikassa.

Taalla otetaan pienikin paineen nousu todella vakavasti, ja proteiini ilman paineennousua on aivan riittava indikaatio sektioon. Alan ymmartaa naiden sektioprosenttia. Toisaalta korkea paine taas ei oikeuta aiteja sairaslomaan, seurataan vaan niin pitkaan, etta sektoidaan. Ei ihme, etta paineet nousee.

Taman paivan haaste on ollut labrat, suomessa kun laakari maaraa jos haluaa erikoisempaa, taalla taas pitaa itse ymmartaa mita tilata keneltakin. Ja naytteet otetaan itse. Nopeasti se on mieleen palautunut, kun valineet sentaan ovat samat. Ja tyokorteissa ystavallisesti lukee millainen putkilo mihinkin tarvitaan. Edistyksellista.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heissan!Maalarit maalailevat vielákin taloa sen minká sateelta pystyvát. Selvittiin sitten juhannuksesta hengissá. Seuraavaa juhannusta varten meillá on kaikille maistissa veneilijóille mainio niksi, jonka paljastan myóhemmin. Juhlavieraita on alkanut jo ilmoittautua. Joko olet saanut palkkaa?? Kuinka usein siellá on tilipáivá. Meneekó palkka tilille vai saatko sekin? Siellá náutti ainakin eilen olevan parempi sáá kuin kotomaassa. Hámeessa sataa, sataa ja sataa...Hauskoja tyó- ja vapaa-aikoja sinne Lontooseen.

11:09 am  
Anonymous Anonymous said...

Sairaslomaperinteet ovat aivan erilaisia eri maissa. Suomessa paasee ainakin ennenaikaiselle elakkeelle helpoiten maailmassa. Kait sitten sairaslomakynnyskin on matalampi??

Maalattu on Simon naama, Marja-tadin kasivarret ja kainalot, Laina-mummun saappaat ja osa taloa, muttei yhtään elainta. Tarja-tatihan maalasi viela koiransakin tikapuiden ja itsensa lisaksi. Hyvin menee.

11:33 am  
Blogger Katilo said...

Ilma on ollut lammin, enimmakseen aurinkoinen ja tosi raskas. Oikein toivoo kunnon ukkosmyrskya, etta vahan selkiytyisi.

Palkan pitaisi tulla perjantaina. Toivottavasti sitten paasen puurolinjalta.

11:40 am  

Post a Comment

<< Home