Tuesday, January 31, 2006

Päiväreissuja

Unohdan joka kerta. Aina kun on suomalaisia ystäviä kylässä, näkee kaupungilla muutenkin paljon suomalaisia turisteja. Ja taas muistan, enhän muulloin juuri pyöri turistialueilla. Tasavertaisuuden nimissä näimme toki monta muunkin maalaista turistia. Yhden päivän pyörimme Portobello Roadilla, toisen Camden Townissa. Kolmentena päivänä kävimme Tate Modernissa sekä Covent Gardenissa, ja tämän päivän pyhitimme Stonehengelle.

Kovin ihmetyttivät, kuinka ovat aikoinaan saaneet kivet pystyyn. Ja kuka silloin saikaan idean "hei lähdetäänkö Walesiin hakemaan kiveä". Siinä on nimittäin ollut esi-isillä visiota. Myös navigointitaito ihmetytti, tai ehkä he sitten eivät tulleet murikoittensa kanssa suorinta reittiä. Tai sitten toivottavasti eivät tonnin painojensa kanssa huomanneet, että ai sen edellisen tammen takaa olisi pitänyt kääntyä jo viikko sitten.

Näin sitä ihmettelee pieni turisti. Ai joo, ja näimme Ameriikan presidentin esi-isän hauta-arkun. Oli ainoa Salisburyn katedraaliin haudattu sotilas. Ja brittien perustuslaki oltiin painettu leivinliinoihin. Ja taas oli turisti ihmeissään.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tuosta stonehengestä... Ja miten ovat enkut, ja muutkin, onnistuneet tekemään tekeleestä Ison näköisen kuvissa. Luonnossa, siinä kahden liikennöidyn tien välissä, se on sellainen pikkiriikkinen muodostelma... Olin siis pettynyt, somewhat, kun sen näin. Tietysti kunniaa niille, jotka niitä kiviä joutuivat raijaamaan ja nostelemaan. :)

7:22 pm  
Anonymous Anonymous said...

Oli pakko tulla vielä paikkaamaan, etten saa hirmusia haukkuja jne.. Enkuista tykkään kovasti ihmisinä, kulttuurina jne.! Englantiin jos joskus voisi kodin laittaa.

7:28 pm  
Blogger Katilo said...

En ehkä enää ole niin vaikuttunut kulttuurina... :) Mutta kiven kyllä olivat hienot. Meinaavat muuten kaivaa autoille tunnelit.

4:57 pm  

Post a Comment

<< Home