Thursday, March 02, 2006

Puuta ja villaa

Eilen oli ensimmäisen vuoden viimeinen supervision ryhmän kokoontuminen. Ohjaajamme laittoi kaikki miettimään, missä nyt olemme ja mihin suuntaan haluamme, ammatillisesti ja yksityisesti. Sain simppelin oivalluksen, että kuoro on löydyttävä taas. Jos musiikki puuttuu, puuttuu paljon muutakin. Päätin myös palata takaisin aktiivisynnytysajatuksiini. Tunnilla meidän piti aloittaa tavoitteiden toteuttamisen suunnittelukin, mutta se on kyllä aivan vaiheessa. Toisenlaisessa yksikössä olisin ehkä voinut saada enemmän ideoita ja kannustusta, mutta tuskinpa ajatus täälläkään on aivan hautautunut.

Ensitöikseni menin nettiin surffailemaan, ja tein itselleni koosteen torven käytöstä (sikiön sydänäänten kuuntelussa siis). En varmaan koskaan tule synnytystä pelkällä torvella kuunnellen hoitamaan, mutta haluaisin kovasti oppia tuotakin taitoa enemmän. Lieneeköhän taustalla yltiöpositiivinen ajatteluni, joka saa myös hamstraamaan villasukkia - jääkausi voi tulla, sähköt mennä ja vaikka mitä, voinpahan kuitenkin palelematta edelleen hoitaa raskaana olevia ja synnyttäviä naisia. Nyt minulla on siis ikioma puinen torvi, itsekoostetut käyttöohjeet ja käsittämättömän paljon villavaatteita.

3 Comments:

Blogger k2o said...

Hei,

ensimmäiseksi täytyy sanoa, että sulla on tosi ihana blogi. Käytin äsken tovin sen läpilukemiseen.
Harkitsen itse kätilöksi opiskelemaan lähtöä (hienosti sanottu) ja yritän lukea kaikkea mahdollista alasta.

Eli siis, kiitos kirjoituksista ja odotan innolla lisää!

4:00 pm  
Blogger Katilo said...

Kiitos kiitos!

Kiva että blogia myös luetaan :)

Kätilön ammatti on loistava. Muutama linkki: http://www.radmid.demon.co.uk/
http://www.withwoman.co.uk/
http://www.imetys.fi/

4:54 pm  
Anonymous Anonymous said...

Kiitos paljon linkeistä! Suunnittelen myös kätilön alaa ja katselin noita linkkejä. Ei kovin paljon ole aiheesta netissä, vain synnytyksestä itsestään. :-)

3:32 pm  

Post a Comment

<< Home