Tuesday, May 23, 2006

Bloggailusta

Eräällä Suomen visiitillä tapasin ihmisiä. Heillä oli paljon mielipiteitä, ja ne olivat tiukkoja. No joo, päädyimme kuitenkin keskustelemaan blogeista. Yksi oli sitä mieltä, että mokomat ovat vain itsekeskeisyyden ilmentymä, ja pieni sieluni koki heti tarpeen nousta ja puolustautua. Tänne lähteissä blogin ajatus oli, että tuleepahan pidettyä yhteyttä. Joukkosähköposti nyt periaatteessa ajaisi saman tarkoituksen, mutta sen kanssa tulee jotenkin tietynlainen harha, että viesti olisi persoonallisempi kuin onkaan. Blogin kanssa ajatus on jotenkin selvä. Kuka tahansa voi käydä lukemassa. Sähköpostien kirjoittelua se ei ole vähentänyt. Olen niiden kanssa muutenkin kovin laiska. Nyt ei ole vain tarvinnut aloittaa alusta jokaisen kanssa erikseen. Ja ihmiset kirjoittelevat postia ja kyselevät tarkemmin, mikä on ollut mukavaa. Lisäksi olen saanut muutaman sattumalukijan yllätyksekseni, kiitokset Tuleva kätilö ja K2O.

Kertopaaka, mitä tehdä blogin kanssa, kun palaan Suomeen. Muutanko sen vain englannin kieliseksi, jotta alkuperäinen ajatus taas toimisi Lontooseen jäävien ystävien kanssa? Kyllähän suomalaiset englantia osaavat, jos haluavat edelleen blogia seurata.

Uskokaa tai älkää, hiukan jännittää julkisesti englanniksi kirjoittaminen.

3 Comments:

Blogger k2o said...

Ainakin neuleblogeissa törmää monesti kahdella kielellä kirjoitettuihin blogeihin. Siinä on kyllä iso työ enkä mää ainakaan ite jaksaisi (enpä kyllä jaksa paljon suomeksikaan ;). Kirjoita siis joko vain englanniksi, että siellä karikolla ymmärretään tai molemmilla kielillä, jos energia riittää.

10:44 am  
Blogger JoMama said...

Kaimasi maailmalla kätilö minäkin ja Usassa. Tunnetko Elinan siellä Lontoossa ,kö sekin entä Riitan sh?
Kolleaakisin terveisin

7:05 pm  
Blogger Eve said...

Heips. Jotenkin päädyin tänne. Olen kans kuullut, että blogistit eivät ole saaneet lapsena tarpeesi huomiota, että siksi kirjottelevat :). Itse ainakin tykkään jakaa samaa harrastavien kanssa ajatuksia, samanhan ajaisi esim.jokin puutarhakeskustelupalsta, mutta mutta...kiva on niin kurkistella toisen pihoja.

11:52 am  

Post a Comment

<< Home