Tuesday, January 31, 2006

Päiväreissuja

Unohdan joka kerta. Aina kun on suomalaisia ystäviä kylässä, näkee kaupungilla muutenkin paljon suomalaisia turisteja. Ja taas muistan, enhän muulloin juuri pyöri turistialueilla. Tasavertaisuuden nimissä näimme toki monta muunkin maalaista turistia. Yhden päivän pyörimme Portobello Roadilla, toisen Camden Townissa. Kolmentena päivänä kävimme Tate Modernissa sekä Covent Gardenissa, ja tämän päivän pyhitimme Stonehengelle.

Kovin ihmetyttivät, kuinka ovat aikoinaan saaneet kivet pystyyn. Ja kuka silloin saikaan idean "hei lähdetäänkö Walesiin hakemaan kiveä". Siinä on nimittäin ollut esi-isillä visiota. Myös navigointitaito ihmetytti, tai ehkä he sitten eivät tulleet murikoittensa kanssa suorinta reittiä. Tai sitten toivottavasti eivät tonnin painojensa kanssa huomanneet, että ai sen edellisen tammen takaa olisi pitänyt kääntyä jo viikko sitten.

Näin sitä ihmettelee pieni turisti. Ai joo, ja näimme Ameriikan presidentin esi-isän hauta-arkun. Oli ainoa Salisburyn katedraaliin haudattu sotilas. Ja brittien perustuslaki oltiin painettu leivinliinoihin. Ja taas oli turisti ihmeissään.

Monday, January 23, 2006

Laiskottelua ja löhöilyä

Tiedätte suunnilleen yhtä paljon mitä Lontoossa tapahtuu kuin minäkin. Makaan sohvalla, syön pahaa mutta epäterveellistä jälkiruokaa enkä saa itseäni liikkeelle mihinkään. Onko Suomessa havaittavissa samanlaisia oireita? Siellä voi sentää syyttää kohtuuttomia pakkasia ja pimeyttä, täällä ei voi kuin todeta olevansa laiska ja aikaansaamaton :)

Sunnuntaina kävin sentään äänestämässä. Thameskin ylitettiin valaanbongaustoiveissa. Kaiteet olivat liian korkeat näkemään yhtikäs mitään. Sentään näimme uutis-helikopterin kiertelemässä, varmaan siis olimme lähellä reppana-vainaata.

Skottiystäväni, joka oli äänestysreissulla mukana, totesi päästyämme paluumatkalle, että monella suomalaisella oli rillit. Ja vielä sellaiset kantikkaat ja mustat muovisankaiset. Onko suomalaisilla jotenkin huonompi näkö, hän kysyi.

Hihii, tänään asiakas yritti paikantaa murrettani. Arveli minun olevan lounaispuolelta kotoisin. Meinasi tuolilta tipahtaa, kun kuuli, että itse asiassa kartalla saa liikkua aika reippaasti koilliseen. Tulipa hyvä mieli, kun paikallinen luuli paikalliseksi.

Wednesday, January 18, 2006

Tyot mielessa

Aloitin communityn ja heti peraan saikun. Olen jo voiton puolella, mutta pomon toivomuksesta viela kotona. Pitaa kuulemma parantua kunnolla ensin. Ei kuulu suomalaiseen tyokulttuuriin. Huomenna palaan sorvin aareen luvan kanssa, saas nahda kuinka kroha kayttaytyy jatkuvassa puhetulvassa, on nimittain klinikkapaiva.

Tietaakos tai loytaakos kukaan hyvaa sf-kayraa? Taalla eivat harrasta moisia. Voisi olla kateva.

Monday, January 09, 2006

Sairaalan pyjamista siviileihin

Juu, taas ollaan ilman nettia. Ja aakkosia pisteilla. Nytkin kirjoittelen kuntosalin paatteella, jotta rakkaat lukijani ette aivan suuttuisi :)

Uuden vuoden olin pikaisesti Suomessa. Ihmettelin mokilla lumen runsautta ja pakkasta, ja jatkoin samoilla linjoilla vanhempieni luona. Muutaman kaverin paasin sentaan nakemaan. Paluu oli karmea. Kaikki joulun yli venytetyt sektiot ja kaynnistykset kaatuivat niskaan ja sirkus pyori taysilla. Juuri eilen toisen suomalaisen katilon kanssa juttelin, etta jos jotain taalta jaa kateen niin stressinsietokyky ainakin on kasvanut. Ihan vahasta ei hatkahda.

Olin eilen periaatteessa viimeista paivaa sairaalassa. Huomisesta alkaen menen avopuolelle tekemaan neuvolatyota. Teemme paljon kotikaynteja ja jonkin verran pidamme vastaanottoa terkkarissa. Lahinna se on ante- ja postnataalityota, mutta toisaalta olemme valmiina myos hoitamaan kotisynnytyksia, ja jos niita ei paivystysvuoroina ole (niinkuin taalla yleensa ei olekaan) niin luultavimmin paadymme synnariin. Parhaimmillaan homma on kuin unelma. Saa hoitaa samoja naisia raskauden alusta aina viikkoon pariin synnytyksen jalkeen asti, synnytyksenkin jos hyvin kay. Luultavasti, kun katiloita kuitenkin on nyt enemman, naen saman perheen korkeintaan muutaman kerran. Luulen silti, etta tyo on varsin mukavaa, kun saa rauhassa keskittya yhteen kerrallaan. Pian selviaa. Eika Suomessa tallaista edes paase katilo tekemaan!